Lakritsbollar

Lakritsbollar. 

2 dl grädde
25 g smör
25 g kokosolja

Lakritspulver
Vaniljpulver
Flingsalt 
Allt detta efter smak! 

Kokosflingor att rulla i... 

Lägg smör, kokosolja och grädde i en kastrull, smaksätt med lakrits och vaniljpulver, samt salt. Låt sjuda under omrörning då och då, tills smeten tjocknar, tar ca 20 min. Häll över i en bakplåtspappersklädd form, inte så stor! Ställ kallt, tills de stelnar. Då kan du dela i bitar med kniv, som det är tänkt! Eller som jag, som inte har tålamod å vänta, så rullar bollar av de, som jag sedan rullar i kokos. Förvaras i kyl eller frys! ;) 

Smakar som hockeypucksglassen tycker jag 😍 


Bara fantasin sätter gränser, du kan säkert smaksätta med vad du vill, testade med mörk choklad 86% och kaffe (snabbkaffepulver) och sen rullade jag dom i kakao. Dom vart också goda, men kanske inte lika bra ur kolhydratsperspektiv, beror ju på hur känslig man är. 😜 

Kommentera här: