Ceviche
Min mammas man, Peter är nog en av mina största inspirationer, när det kommer till matlagning. Han har alltid något nytt och spännande ess i "kockärmen" och är inte rädd för att testa olika saker. Det är otroligt kul! Och det är nog mycket tack vare honom som jag har ett sånt intresse för matlagning, men också har ett sådant breddat smakregister. Till midsommar hade han nu testat att göra ceviche ( eller mexikansk sill, eller "baaara swish" som jag tyckte att han sa först! 🤣 insidejoke nästan!) Och jag har nu snott receptet av honom, så tänkte ta och dela med mig av det till er, snäll så ja!
Ceviche
100-150g färsk eller tinad torsk
4-5 lime
Hackad, färsk koriander
Hackad färsk chili
Salt
Ev. Räkor
(Till garnering)
•Pressa lime i en skål,
• Finhacka koriander och chili, blanda ner det i limesaften.
•Tärna torsken i småbitar, och i med det i limeblandningen, och även lite salt.
•Låt stå och dra sig i minst 20-30 minuter, om man vill kan man toppa chevichen med lite räkor precis innan serveringen!
LYCKA TILL!
