Söndagen...
Det har inte blivit så mycket matrelaterat senaste dagarna. Även om omväxling förnöjer det också, kanske? :) Det går sådär att hålla i mattider för mig, både tidsmässigt, men också att jag hoppar över vissa eller typ alla måltider. Vilket jag känner inte är så bra. Vet att många som äter lchf, drar ner på mängden mål mat per dag, för att de inte är hungriga. Jag blir ju hungrig, men har ingen matlust istället. Som jag skrev om i ett annat inlägg. Jag måste få in rutiner på frukost, lunch och middag igen. Då mår jag som bäst!
Märker att jag tappar så mycket energi om jag inte äter som jag ska, det blir som en ond cirkel. För äter jag inte, så blir jag trött, blir jag trött så orkar jag inte laga mat, orkar jag inte laga mat, så äter jag ännu mer sällan. Ja, ni fattar.
Hursomhelst, så slängde jag å karln ihop en supergod korvgryta igår, dock rätt så liberal lchf, men supergod! Tänkte dela med mig av den här, ska försöka komma ihåg ungefär hur mycket utav allt vi hade i. Den räckte till middag igår, "frunch" idag och ändå vart det litegrann över ändå!
3 kryddstarka tjockkorvar av valfri sort
(Vi använde scans chorizo 90% kötthalt)
1 pkt bacon
15 normalstora färska champinjoner.
Ungefär en halv påse av änglamarks frysta ugnsgrönsaker.
1-2 paprikor, (vi hade minipaprikor, så vi använde några fler för att de var så små)
1-2 små rödlökar
2 normalstora nävar med vitkål
1 buljongtärning (svampbuljong tog vi)
1 liten burk gröna oliver (t.ex figaro)
4-5 dl grädde.
Soya, salt, peppar, chilipasta och vitlökspulver efter smak.
1. Skiva korv, bacon, champinjoner, lök och lägg i kastrullen/grytan. Stek tills de fått lite yta.
2. Strimla vitkålen, och i med det i grytan.
3. Häll i ugnsgrönsakerna, grädden, buljongen, soyan, krydda och smaka av.
4. Låt småputtra tills grönsakerna börjar kännas färdiga, tärna paprikan, släng i dom i grytan tillsammans med oliverna.
5. När paprikan är varm/ mjuknat lite, så är grytan klar!
Smaklig måltid och lycka till! ;)
Tur som sagt att det blev mat över tills idag, annars hade det inte blivit någon frunch för mig och hade det inte varit för frugan, så hade det nog inte blivit någon middag heller. Hon bjöd på lchf-pizza, som var såååå god, kanske till och med den bästa varianten jag ätit! :)
Hon hade gjort pizzabotten på kesoplättsreceptet, fastän en smula modifierat.
Frugans kesopizzabotten
175°c, ca 20 min.
500 g keso,
4 ägg
1 msk fiberhusk
Lite bakpulver
2 nävar riven ost
1. Mixa, alla ingredienser, utom osten, till en jämn smet.
2. Låt smeten svälla någon minut, blanda sedan i osten.
3. Bre ut smeten tunt på en bakplåtpappersklädd plåt, förgrädda i ca 20 minuter.
4. Toppa med valfri topping (frugan hade "bara" tomatsås, tärnad kassler och riven ost på)
5. In i ugnen igen, tills osten smält och fått fin färg, klaaaart!
Verkligen, verkligen supergoood pizza! 😍
Men som sagt frugans idé, med modifieringen. Till pizzan åt jag sallad, kändes superfräscht, gott och mättande utan att kännas mastigt!
Dagen har förövrigt varit bra, tog en riktigt lååång sovmorgon imorse, spenderade en lugn och mysig förmiddag med karln innan det var dags att åka hem. Sedan vart det kaffe, mat och blomtillverkning hos frugan, även en cykeltur hann vi med.
Sen gick jag hem, tog ett bad och vips stod en sömnlös fru här, så hann med lite balkonghäng och te innan hon gick hem. Nu sitter jag här ensam och njuter av tystnaden, men borde väl egentligen ta å sova nu, men har som sagt lite strul med sömnen, att det är fullmåne gör knappast saken bättre ;)
Jaja, jag tar och avrundar med lite bilder så hörs vi! Chiao, chiao // Anna! ❤





